Menu
Advies nodig? Neem vrijblijvend contact op. Bel 088 - 467 73 73

Scope 1 en 2: EBI (Eerste- of Bijzondere Inspecties)

Introductie
De Certificatieregeling SCIOS stelt eisen aan technici die werkzaamheden uitvoeren aan olie/gasgestookte installaties.

Doelstelling
Doelstelling is bij te dragen aan goed, veilig en efficiënt werkende installaties. Exameneisen hebben betrekking op de installatie, de appendages en de ruimte waar de installatie staat opgesteld. TKC biedt opleidingen aan waarin de dagelijkse praktijk centraal staat. Na het positief afronden van een opleiding moet de technicus veilig, zelfstandig en verantwoord het werk kunnen uitvoeren. Het hoge praktijkgehalte van de opleidingen wordt gegarandeerd door de praktijkervaren docenten en de functionele toestellen die worden gebruikt bij de training. Kennis naast praktische toepasbaarheid staan centraal. 

Inhoud: naast theorie ook aandacht voor praktijk!
De EBI-opleiding is najaar 2014 herschreven op basis van nieuwe eisen, andere leermethoden en een intensievere praktijktraining. Praktijklessen worden verzorgd aan een scope 1 en/of 2 installatie. 

Aan de orde komen onder meer verschillende typen installaties, (veiligheids)- en installatievoorschriften, verbrandingstechniek, ketels en branders, gasstraten, beveiligingen, de opstellingsruimte en het correct hanteren en toepassen van meetinstrumenten. Aan de hand van inspectie-, onderhoudsrapporten en controlelijsten worden alle noodzakelijke onderdelen behandeld en toegelicht. Van een stookproef tot het maken van rapportages en opstellen van richtlijnen.

De praktijktraining beslaat drie dagen omdat blijkt dat cursisten dit hard nodig hebben om het praktijkexamen positief te kunnen afleggen. Integraal onderdeel van de opleiding is het maken van praktijkopdrachten. EBI is een zware opleiding.

SCIOS examen
Het SCIOS examen wordt afgenomen door een van de drie door SCIOS aangewezen examenbureaus. Parkstad Opleidingen, de organisatie waar ook TKC deel van uit maakt, is examenbureau voor de SCIOS Scopes  1 t/m 10. Hier genoemde prijzen en data gelden voor Parkstad Opleidingen.

Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor technici die aantoonbaar beschikken over een SCIOS-erkend PI-diploma naast een ruime praktijkervaring in de scopes 1 en 2.

Start, duur, kosten, locatie en aanmelden
Voor informatie over startdata, duur, kosten en locatie verwijzen wij u graag naar de website van Parkstad Opleidingen, de organisatie waar TKC deel van uit maakt. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Overname TKC door Parkstad Opleidingen

TKC is per 1 januari jl. overgenomen door Parkstad Opleidingen, een inspectie- en adviesbureau én praktijkopleider met een vestiging in Den Bosch en in het Limburgse Schinnen.

Parkstad Opleidingen neemt examens af voor alle SCIOS scopes (1 t/m 10). Daarnaast verzorgt het bedrijf opleidingen op het gebied van inspecties aan elektrische installaties. Met de opleidingen van TKC Opleidingen en Parkstad Opleidingen ontstaat in Nederland één partij voor alle opleidingen en examens volgens de SCIOS-certificatieregelingen. De gezamenlijke opleidingsactiviteiten zullen op termijn verder gaan onder de naam Parkstad Opleidingen.

Lees hier het persbericht.

Stel een vraag

Meer weten?

Neem contact op met TKC opleidingen

info@tkc-opleidingen.nl

Tel 088 - 467 73 73

Hedikhuizerweg 9
5222 BC Den Bosch

Breinderveldweg 11
6365 CM Schinnen

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u dat wij u bellen?
Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u snel terug.