Menu
Advies nodig? Neem vrijblijvend contact op. Bel 088 - 467 73 73

Scope 7a: Eerste- of Bijzondere Inspecties Brandstofleidingen

Introductie
De Certificatieregeling SCIOS stelt naast eisen aan installaties en stookruimten) ook eisen aan technici die werkzaamheden uitvoeren aan brandstofleidingen. Scope 7a gaat tot < 0,5 bar.

Doelstelling
Doelstelling is door het inspecteren van brandstofleidingen verder bij te dragen aan de veiligheid van installaties en leidingen.

Inhoud
Deze cursus bestaat voornamelijk uit theorie, aangevuld met diverse voorbeelden en situaties uit de praktijk. Op basis van de bestaande wet - en regelgeving wordt inhoud gegeven aan de cursus. In de opleiding E.B.I. scope 7a ligt de nadruk op nieuwe leidingen.

Cursisten dienen in het bezit te zijn van de vigerende NEN-normen voorafgaand aan de cursus. Deze worden tijdens de cursus behandeld.

De cursus is opgebouwd rondom de actuele normen en criteria. De lesstof behandelt rapportages, typen leiding-materiaal, afsluiters, functie en werking gasdrukregelaars en het kunnen uitvoeren van dichtheidsbeproevingen. Er wordt veel gerekend, berekend en geoefend.

SCIOS examen
Het SCIOS examen wordt afgenomen door een van de drie door SCIOS aangewezen examenbureaus. Parkstad Opleidingen, de organisatie waar ook TKC deel van uit maakt, is examenbureau voor de SCIOS Scopes  1 t/m 10. Hier genoemde prijzen en data gelden voor Parkstad Opleidingen.
N.B.: SCIOS heeft besloten voorlopig alleen een theorie-examen af te nemen. Naar verwachting wordt in 2020 ook een praktijkexamen afgenomen.

Doelgroep
Instroom is mogelijk voor technici die aantoonbaar beschikken over een SCIOS-erkend diploma PI scope 7a naast een ruime praktijkervaring.

Docenten
Voor deze opleiding worden als docent ervaren SCIOS-erkende EBI’ers ingezet. Praktijkervaring is ook bij de docent van belang! TKC staat bekend om het hoge praktijkgehalte van haar opleidingen. Het praktijkgehalte van deze opleiding wordt gegarandeerd door ervaren docenten en het lesmateriaal dat is gebaseerd op de praktijk van alledag.

Start, duur, kosten, locatie en aanmelden
Voor informatie over startdata, duur, kosten en locatie verwijzen wij u graag naar de website van Parkstad Opleidingen, de organisatie waar TKC deel van uit maakt. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Overname TKC door Parkstad Opleidingen

TKC is per 1 januari jl. overgenomen door Parkstad Opleidingen, een inspectie- en adviesbureau én praktijkopleider met een vestiging in Den Bosch en in het Limburgse Schinnen.

Parkstad Opleidingen neemt examens af voor alle SCIOS scopes (1 t/m 10). Daarnaast verzorgt het bedrijf opleidingen op het gebied van inspecties aan elektrische installaties. Met de opleidingen van TKC Opleidingen en Parkstad Opleidingen ontstaat in Nederland één partij voor alle opleidingen en examens volgens de SCIOS-certificatieregelingen. De gezamenlijke opleidingsactiviteiten zullen op termijn verder gaan onder de naam Parkstad Opleidingen.

Lees hier het persbericht.

Stel een vraag

Meer weten?

Neem contact op met TKC opleidingen

info@tkc-opleidingen.nl

Tel 088 - 467 73 73

Hedikhuizerweg 9
5222 BC Den Bosch

Breinderveldweg 11
6365 CM Schinnen

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u dat wij u bellen?
Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u snel terug.