Menu
Advies nodig? Neem vrijblijvend contact op. Bel 088 - 467 73 73

Scope 1 en 2: Technicus Periodiek Onderhoud

De Certificatieregeling SCIOS stelt eisen aan technici die werkzaamheden uitvoeren aan olie- en/of gasgestookte installaties.

Introductie
De Certificatieregeling SCIOS stelt eisen aan technici die werkzaamheden uitvoeren aan olie- en/of gasgestookte installaties.

Doelstelling
Doelstelling is bij te dragen aan goed, veilig en efficiënt werkende installaties. De exameneisen hebben betrekking op de installatie, de appendages en de ruimte waar de installatie staat opgesteld.

TKC biedt opleidingen aan waarin de praktijk van alledag centraal staan. Kennis wordt aangebracht en vaardigheden worden verbeterd. Na het positief afronden van een opleiding moet de technicus zelfstandig, veilig en verantwoord zijn werk kunnen uitvoeren.

Het hoge praktijkgehalte van de opleiding wordt gegarandeerd door ervaren docenten en de installaties die worden gebruikt. Kennis naast praktische toepasbaarheid staan centraal.

Inhoud
De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Aan de orde komen onder meer de verschillende typen installaties, verbrandingstechniek, ketels en branders, gasstraten, beveiligingen, de opstellingsruimte en het correct hanteren van meetinstrumenten.

Aan de hand van onderhoudsrapporten en controlelijsten worden alle noodzakelijke onderdelen behandeld en toegelicht. Van een stookproef tot het kunnen hanteren van rapportage en richtlijnen van een EBI’er of P.I.’er.

SCIOS examen
Het SCIOS examen wordt afgenomen door een van de drie door SCIOS aangewezen examenbureaus. Parkstad Opleidingen, de organisatie waar ook TKC deel van uit maakt, is examenbureau voor de SCIOS Scopes  1 t/m 10. Hier genoemde prijzen en data gelden voor Parkstad Opleidingen.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit mensen met een technische achtergrond en ervaring in het werkveld. Werkzaam bij installatie- of servicebedrijven, branderleveranciers en/of ketelfabrikanten of gebouwbeheerders.

Start, duur, kosten, locatie en aanmelden
Voor informatie over startdata, duur, kosten en locatie verwijzen wij u graag naar de website van Parkstad Opleidingen, de organisatie waar TKC deel van uit maakt. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Overname TKC door Parkstad Opleidingen

TKC is per 1 januari jl. overgenomen door Parkstad Opleidingen, een inspectie- en adviesbureau én praktijkopleider met een vestiging in Den Bosch en in het Limburgse Schinnen.

Parkstad Opleidingen neemt examens af voor alle SCIOS scopes (1 t/m 10). Daarnaast verzorgt het bedrijf opleidingen op het gebied van inspecties aan elektrische installaties. Met de opleidingen van TKC Opleidingen en Parkstad Opleidingen ontstaat in Nederland één partij voor alle opleidingen en examens volgens de SCIOS-certificatieregelingen. De gezamenlijke opleidingsactiviteiten zullen op termijn verder gaan onder de naam Parkstad Opleidingen.

Lees hier het persbericht.

Stel een vraag

Meer weten?

Neem contact op met TKC opleidingen

info@tkc-opleidingen.nl

Tel 088 - 467 73 73

Hedikhuizerweg 9
5222 BC Den Bosch

Breinderveldweg 11
6365 CM Schinnen

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u dat wij u bellen?
Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u snel terug.