Menu
Advies nodig? Neem vrijblijvend contact op. Bel 088 - 467 73 73

Scope 1 en 2: Technicus Periodieke Inspecties

Direct aanmelden voor de cursus Scope 1 en 2: Technicus Periodieke Inspecties


Geplande uitvoeringen
Cursusinformatie
3,5 dagen
3 dagen
4,5 uur
€ 2.945,00 excl. BTW.
€ 625,00 excl. BTW.
Lesmateriaal en lunches
Theorie: Arnhem (Schaarsbergen)
Praktijkervaren SCIOS-erkende Visa-inspecteurs/EBI’ers.
Theorie: 09.00 - 12.00 uur
Lunch
Vervolg theorie: tot 16.00 uur
Praktijk: 09.00 tot 16.00 uur. Lunch op locatie.
Examen: individueel

Cursus / Examen
Ja Nee

Gegevens cursist
Man Vrouw

Gegevens bedrijf/instelling
Contactpersoon
Man Vrouw


Factuuradres
Contactpersoon
Man Vrouw

Introductie
De Certificatieregeling SCIOS stelt eisen aan die technici die werkzaamheden uitvoeren aan olie en/of gasgestookte installaties.

Doelstelling
Doelstelling is bij te dragen aan goed, veilig en efficiënt werkende installaties. De exameneisen hebben betrekking op de installatie, de appendages en de ruimte waar de installatie staat opgesteld.

Na het positief afronden van een opleiding moet de inspecteur zelfstandig, veilig en verantwoord zijn werk kunnen uitvoeren.

Een PI-opleiding is een stevige opleiding die maximale inzet vergt. Het hoge praktijkgehalte van de opleiding wordt gegarandeerd door ervaren docenten en het type installaties die worden gebruikt Het examen kent een theorie- en een praktijkgedeelte.

SCIOS examen
Het SCIOS examen wordt afgenomen door een van de drie door SCIOS aangewezen examenbureaus. Parkstad Opleidingen, de organisatie waar ook TKC deel van uit maakt, is examenbureau voor de SCIOS Scopes  1 t/m 10. Hier genoemde prijzen en data gelden voor Parkstad Opleidingen.

Inhoud
De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Praktijk wordt verzorgd aan de installatie waaraan ook het examen wordt afgenomen.

Aan de orde komen onder meer de verschillende typen installaties, verbrandingstechniek, ketels en branders, gasstraten, veel nadruk op beveiligingen, de opstellingsruimte en het correct hanteren van meetinstrumenten.

Aan de hand van onderhoudsrapporten en controlelijsten worden alle noodzakelijke onderdelen behandeld en toegelicht. Van een stookproef tot het kunnen hanteren van rapportage en richtlijnen van een EBI’er.

Doelgroep
Instroom op deze opleiding is mogelijk voor mensen die aantoonbaar beschikken over een SCIOS-erkend PO-diploma. Technici die hard aantoonbaar kunnen maken te beschikken over een langjarige- en ruime praktijkervaring in de scopes 1 en 2 kunnen ook instromen.

Duur opleiding
De opleiding bestaat uit 4 theoriedagen (8 dagdelen van drie uur) en 3 praktijkdagen (6 dagdelen van drie uur). Het is van belang gedurende de opleiding de praktijkervaring binnen het eigen bedrijf verder uit te bouwen. Gedurende de opleiding dient men ook zelf de theorie regelmatig ter hand te nemen.

Startdatum
Trainingsgroepen starten op basis van het aantal aanmeldingen. Theorie wordt centraal verzorgd, de praktijk kan op meerdere plaatsen worden aangeboden. Inschrijving bevestigt akkoord te zijn met onze leveringsvoorwaarden.

Kosten
De cursusprijs per deelnemer bedraagt € 2.945,=. Deelname aan het examen kost € 625,=. Prijzen zijn exclusief BTW, inclusief lesstof en lunches. Voor groepen of in-company-trainingen worden specifieke aanbiedingen opgesteld.

Cursusplaats
TKC verzorgt op diverse plaatsen in het land opleidingen. De keuze wordt vastgesteld afhankelijk van de instroom en geografische herkomst cursisten.

Stel een vraag

Meer weten?

Neem contact op met TKC opleidingen

info@tkc-opleidingen.nl

Tel 088 - 467 73 73
Breinderveldweg 11
6365 CM Schinnen

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u dat wij u bellen?
Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u snel terug.